SZEMELVÉNYEK AZ EFÉZUSI LEVÉLBŐL (Efézus 1,8-9)

“Melyet nagy bőséggel közlött velünk minden bölcsességgel és értelemmel, Megismertetvén velünk az Ő akaratjának titkát az Ő jó kedve szerint…”

Még akkor is ha nem rendelkezel akadémiai végzettséggel, olyan bölcsességed van, amely messze felülmúlja a legtanultabb hitetlen embert!

 

Isten megváltásának elnyerése által, nemcsak bűneidre kaptál bocsánatot, hanem lelki bölcsességet és értelmet (megértés képességét) is kaptál, amelyek nélkülözhetetlenek a hívő életben. Ezekkel együtt leszel képes megérteni Isten akaratát és gyakorlatban ültetni azt. Isten gyermekeiként a legmagasztosabb isteni igazságokból is megérthetsz dolgokat. Ezek által érted meg igazán, hogy Isten nemcsak megteremtette a világot, hanem kormányozza azt. Ezek által válik világossá még inkább az, hogy az ember létezésének oka az Isten magasztalása és dicsérete. Az ilyen bölcsesség és Isten igazságainak megértése nincs azoknak birtokában, akik nem hiszbej, mert hajlamosak megvetéssel szemlélni Isten dolgaira (1Kor 2:14).

De benned “Krisztus értelme van” (16. v.). Igéje felfedi akaratát és a Szent Lelke pedig megadja neked a vágyat és a képességet, hogy megértsd és engedelmeskedj annak.A mai nap újabb lehetőség arra, hogy búzgó imádsággal és bibliatanulmányozással ápold ezt a vágyat a szívedben. Jellemezzen a zsoltáros elkötelezettsége: “Mely igen szeretem a te törvényedet, egész napestig arról gondolkodom! Az én ellenségeimnél bölcsebbé teszel engem a te parancsolataiddal…Minden tanítómnál értelmesebb lettem…Előrelátóbb vagyok, mint az öreg emberek, mert vigyázok a te határozataidra. Minden gonosz ösvénytől visszatartóztattam lábaimat, hogy megtartsam a te beszédedet” (Zsolt 119,97-101).

 

Total Page Visits: 17009 - Today Page Visits: 2