A felszín alatt…

Néhány napja már, hogy egy könyv akadt a kezembe, amely a keresztyén hívő ember, valamint a gyülekezet valódi életével foglalkozik. Egyik részében az író főleg azt taglalja, hogy bár az ember sokkal többet foglalkozik  külsővel, de mégis az a legfontosabb ami a felszín alatt van. Érvelését az óceánban levő jéghegyekkel hozza párhuzamba. Különböző tudományos kutatások szerint a vízből kilátszó jéghegy mérete csupáncsak 10 százaléka a hegy teljes méretének. A többi 90 százaléka a víz alatt található. A híres Titanic hajó vesztét sem a látható jéghegy víz feletti része okozta, hanem a hegy vízalatti része. 

Különös fontosságot tulajdonítunk a külsőségnek. Igyekszünk olyan megjelenéssel előállni, hogy jó benyomást keltsünk az embereknek. Ez érvényes a vallási életünkre nézve is. Gyülekezeteink istentiszteleteit próbáljuk olyan módon megszervezni, hogy legyen külsőleg tartalmas, vonzó és rendezett. Azonban a kérdés az, hogy mi van a felszín alatt? Az ahogyan kinézünk, vagy amit produkálni tudunk külsőleg egy nagyon kicsi része annak, ami mélyen a szívünkben vagy gyülekezeteinkben van. A lényeg arra kellene vetítődjön, amit bár az emberek nem látnak, de Isten igen. Ehhez szükségünk van arra, hogy megálljunk és Isten jelenlétében magunkba nézzünk. Fájdalmas lehet az önvizsgálat, főleg ha teljes őszinteséggel tesszük, de mégis az életünk múlhat rajta.

Isten sokszor a különböző nehézségek által tudja elérni az életünkben azt, hogy megálljunk és beismerjük a változás szükségességét. Valaki egyszer azt mondta, hogy Isten akkor tud az életünkben valóban változást előidézni, ha a próbák során eljutunk arra a felismerésre, miszerint sokkal fájdalmasabb lenne abba az állapotba maradni, mint változni. Adjon az Úr kegyelmet arra, hogy odafigyeljünk az életünk sokak számára elrejtett részeire azért, hogy az akadályoktól az életünkben tudjuk Isten segítsége által megszabadulni. Legyen a keresztyénségünk 10 százaléka a maradék 90 százalékával teljesen Krisztus dicsőségére való! 

                                                                                                        János Csaba lp.

Total Page Visits: 1284 - Today Page Visits: 2